Dalby kloster - alla tiders mötesplats

Projektet finansieras av Region Skåne och pågår mellan september 2012 – juni 2013.

I projektet inventeras och sammanställs historien om Dalby kloster, och olika vägar för att sedan förmedla denna kunskap provas. Bl.a. tas en lärarhandledning fram, som skall kunna användas på plats.

Arbetet med att samla kunskapen och dokumentationen om Dalby kloster och kyrka kan följas i Klosterboken.

 • Klosterboken

  Klosterboken är en del av projektet Dalby kloster – alla tiders mötesplats och här kommer dokumentation, fotografier, berättelser och annat som handlar om Dalby kloster att samlas.

  Mycket har skrivits om klostret och kyrkan, utgrävningar har gjorts och detaljer studerats. Men allt detta material är utspritt över landet och återfinns i olika arkiv, Tanken är att så mycket som möjligt av detta skall samlas i digital form i Klosterboken. Här skall skolklassen liksom forskaren kunna finna texter, bilder, kartor m.m. samlade – eller i de fall när det inte fungerat, en hänvisning till var materialet finns.

  Bläddra gärna runt mellan foton och annat – sidan kommer att fyllas på efterhand, så glöm inte att titta in flera gånger.

  Den här sidan är fortfarande under uppbyggnad. Du kan hitta mer material på följande länk
  klosterboken mer material

  • Fotografier

   Här finns både gamla och nyare foton. Det kan vara från utgrävningar, restaureringar eller helt enkelt från besökare.

  • Källor och litteratur

   Här presenteras en del av det historiska källmaterial som rör Dalby kloster, en skönlitterärt skriven text in hur en dag i klostret kunde se ut samt litterturlistor för vidare läsning.

  • Kartor

   På Lantmäteriets hemsida finns en hel del äldre kartmaterial. Här presenteras en del av de historiska kartor som rör Dalby.

  • Lärarhandledning
 
 
 
 

Aktiviteter

Kontakta  oss

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.